Tidligere på året deltog den danske rytter Kamilla Gilsgaard med sin Gotlandsruss Finally i hestevæddeløb i Sverige, men det umage par blev diskvalificeret tidligt i løbet. Gillsgaard var taget med sin Gotlandsruss Finally til Svenskt Ponytravkriterium, men allerede efter 500 m blev det annonceret i højtalerne at de var blevet diskvalificerede.

Stort at være med

Det så ellers godt ud til at starte med, da det umage par kom godt fra start fra spor nummer fem. Men allerede efter 100 meter kom den første galop, som ikke er tilladt. Derefter kom der en galop i første sving og efter femhundrede meter kom den tredje galop på den bagerste langside og det betød at Gillsgaard røg ud af løbet.

Alligevel gik Gillsgaard ikke ned med flaget. Kamilla Gillsgaards mor Maria Gillsgaard skrev en opdatering på rytterens Facebook side, hvor hun delte med verden at det var stort at være med. I sidste ende var det Viktor Blücher som vandt med Slätthans Fanzy.

Har du hørt om Kamilla Gillsgaard tidligere? Det har du sikkert, hvis du følger med i hestesportens årlige galla. Kamilla Gillsgaard vandt sammen med Rasmus Enghaven Jensen prisen for årets ponyprofiler Trav og Monté tilbage i 2018. Ved samme show blev travtræneren Steen Juul optaget i travsportens Hall of Fame og han kunne ikke holde tårene tilbage, da han holdt sin takketale på scenen.

Hvad er Gotlandsruss?

Har du endnu ikke hørt om hesteracen Gotlandsruss? Kamilla Gillsgaard er en af de få danske ryttere, som rider en Gotlandsruss i konkurrencesport i Danmark. Men faktisk er der tale om en af de ældste hesteracer i verden og racen stammer ikke overraskende fra øen Gotland, som hører til Sverige.

Faktisk betyder Russ hest på gotlandsk og det kommer af det tyske ord, som betyder en ædel hest. Der er som sagt ikke mange Gotlandsruss i Danmark og der er faktisk mindre end 300 registrerede Gotlandsruss i lille Danmark.